Ειδήσεις:

ΝΕΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Futsal Γυναικών

09/04/2019 - FUTSAL ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2018– 2019

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
FUTSAL ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2018– 2019

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΛΕΥΚΩΣΙΑΣ –FREDERICK UNIVERSITY 3-2 (ημίχρονο1-2)
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ 5-5 (ημίχρονο2-3)
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 3-1 (ημίχρονο 1-0)
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 0-3 (ημίχρονο 0-1)
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – FREDERICK UNIVERSITY 0-6 (ημίχρονο 0-1)
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 7-2 (ημίχρονο 4-1)
FREDERICK UNIVERSITY – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 8-1 (ημίχρονο 1-0)
..........................................................................................................

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ. ΠΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΦΟΥΤΣΑΛ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ 2Χ2 ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ – ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 3-1 (1-0)

Μεγάλο παιγνίδι έγινε ανάμεσα στα δύο Πανεπιστήμια όπως άλλωστε αναμενόταν με τα κορίτσια όμως του Μάριου Γιαξή και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο με περισσότερη ζωντάνια αλλά και πάθος για την νίκη.

Παίζοντας εξαιρετικά καλά στην άμυνα αποκλείοντας τα επιθετικά ατού των αντιπάλων και με οργανωμένες επιθέσεις, κατάφεραν στο 15 να ανοίξουν το σκορ το οποίο διαφύλαξαν μέχρι και το τέλος του Α μέρους.

Το δεύτερο μέρος συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο αλλά με τις παίκτριες του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου να προσπαθούν με αντεπιθέσεις για την ισοφάριση που όμως τελικά δεν ήρθε, αφού οι παίκτριες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κατάφεραν στο 30 να διπλασιάσουν τα τέρματα τους κάνοντας το 2-0 αλλά και το έργο των αντιπάλων ακόμη πιο δύσκολο.

Από εκεί και πέρα με σωστή διαχείριση τα κορίτσια του Πανεπιστημίου Λευκωσίας όχι μόνο κατάφεραν να κρατήσουν τις αντιπάλους τους μακριά από την εστία τους αλλά κατάφεραν και πέτυχαν και τρίτο τέρμα στο 45 για να δεχτούν όμως σχεδόν αμέσως την μείωση του σκορ από τα κορίτσια του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου γράφοντας το 3-1 ,σκορ το οποίο έμελλα να είναι και το τελικό χαρίζοντας ακόμα μία σπουδαία νίκη στο πανεπιστήμιο Λευκωσίας το οποίο έβαλε σοβαρή υποψηφιότητα για τον τίτλο νοουμένου ότι οι εμφανίσεις του θα συνεχίσουν να είναι σε αυτό το επίπεδο.

-------------------------------------------------------------------------------------
ΤΗΣ …ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΓΥΚΑΙΚΕΙΟΥ ΦΟΥΤΣΑΛ ΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ – FREDERICK UNIVERSITY 3-2 (1-2)

Φανταστικό παιγνίδι έγινε ανάμεσα στα δύο Πανεπιστήμια και δικαιολογημένα η αγωνιστική μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί σαν πραγματική διαφήμιση του γυναικείου φούτσαλ αλλά και του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού ευρύτερα αφού οι παίκτριες των ομάδων ήταν απλά καταπληκτικές Στο συγκεκριμένο παιγνίδι οι δύο ομάδες μπήκαν χωρίς τεχνικές σκοπιμότητες και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ευτύχισε σε να προηγηθεί στο 20 με 1-0 αλλά αμέσως μετά αντιδρώντας το Frederick University κατάφερε να φέρει τούμπα το παιγνίδι πετυχαίνοντας δύο τέρματα σε δύο λεπτά (21και 24) κάνοντας το 1-2 σκορ με το οποίο έκλεισε και το ημίχρονο.

Στην επανάληψη το σκηνικό ..άλλαξε . Οι παίκτριες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας παίζοντας πιεστικά σε όλο το γήπεδο κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο Β μέρος και συγκεκριμένα στο 28 λεπτό κάνοντας το 2-2 .

Το Frederick University και πρωταθλήτριες του θεσμού αντέδρασαν χάνοντας καλές ευκαιρίες για να φτάσουμε στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα όπου οι παίκτριες του pανεπιστημίου Λευκωσίας αφού άντεξαν την πίεση ανασυνταχτήκαν και πέτυχαν το νικητήριο τέρμα κάνοντας την μεγάλη ανατροπή . Τα τελευταία λεπτά του αγώνα ήταν συγκλονιστικά με φοβερές επιθέσεις εκατέρωθεν χωρίς όμως να έχουμε αλλαγή του σκορ.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τις παίκτριες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ένα κουβάρι να πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη με 3-2επί της πρωταθλήτριας και δήλωσαν παρόν στην διεκδίκηση του φετινού τίτλου.


ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – ΠΑΝΠΕΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ 5-5 (2-3)

Χορταστικό από κάθε άποψη ήταν το παιγνίδι ανάμεσα στα δύο Πανεπιστήμια και μάλιστα με το καλημέρα του παιγνιδιού αφού στα πρώτα δέκα λεπτά και πριν καλά καλά ζεσταθούν οι παίκτριες το σκορ ήταν 2-2. Είχε προηγηθεί το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο στο 2 και 7 λεπτά αλλά οι παίκτριες του Πανεπιστήμιου Κύπρου αντέδρασαν σχεδόν άμεσα και στο αμέσως επόμενα λεπτά (8 και 9) πέτυχαν την ισοφαρίσει σε ένα παιγνίδι που υποσχόταν ...τρελές φάσεις και δεν μας απογοήτευσαν.

Η συνέχεια βρίσκει το Πανεπιστήμιο Κύπρου να κάνει την πρώτη ανατροπή αφού με τέρμα στο 17 κατάφερε να προηγηθεί με 2-3 ,σκορ με το οποίο έκλεισε και το ημίχρονο.

Και εκεί που πιστεύαμε ότι τα είδαμε όλα η συνέχεια ήταν ακόμη πιο συναρπαστική αφού το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο σε μία αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να ανατρέψει τα σε βάρος δεδομένα και με τρία τέρμα τα στο 30,34 και 41 έφερε τα πάνω κάτω κάνοντας την δική της ανατροπή προηγούμενη με 5-3.

Και εκεί που οι ..παντογνώστες δηλώναμε ότι όλα κρίθηκαν οι Παίκτριες του Πανεπιστημίου Κύπρου φρόντισαν να μας διαψεύσουν επιεικώς πανηγυρικά αφού σε διάστημα 5 λεπτών (43 και 48) κατάφεραν να πετύχουν δύο τέρματα ισοφαρίζοντας τον αγώνα 5-5 και παίρνοντας τη μπουκιά από το στόμα των αντιπάλων καρπωνόμενοι τον ένα σημαντικότατο βαθμό.

Η εντυπωσιακή εξέλιξη και η διακύμανση του σκορ και στα δύο παιγνίδια απλά επιβεβαίωσε την τεράστια ποιότητα των παικτριών αλλά και το επίπεδο του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού που συνεχώς ανεβαίνει εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια.

πίσω
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ © 2011